Personen – test

Paul de Graaf

“De aarde is een complex, levend systeem, waar wij onlosmakelijk mee verbonden zijn. Een voedselbos maakt dat concreet en inzichtelijk”. Een natuurlijk bos, dat toch helemaal doordacht en ontwikkeld is. Al in 2004 raakt Paul als ontwerper geïnteresseerd in het voedselbosconcept na een cursus ecological design en een bezoek aan de beroemde Engelse Forest Garden van Martin Crawford. Toen hij een paar jaar later betrokken raakte bij de stadslandbouwbeweging als mede-oprichter van Eetbaar Rotterdam, nam hij het voedselbos als kansrijk type mee in hun gezamenlijke visie. Daar de realisatie van stedelijke voedselbossen op zich liet wachten, besloot hij in 2012 om dit samen met geestverwanten zelf op te pakken. Lees hier meer over Paul

22 artikelen

Max de Corte

Max de Corte (Deurne, 1979) is een van de weinig Buurtmoestuinexperts (zowel theorie als praktijk) in Nederland en pionier in de Rotterdamse (en deels Nederlandse) Permacultuur beweging. Daarnaast is zijn contact met en kennis van (vrijwel) alle Stadslandbouw projecten in Rotterdam uniek. Zijn bedrijf (Moestuinman) specialiseert zich in Buurtmoestuinen (advies en beheer), Permacultuur (cursussen), Stadslandbouw (gids), Eetbare paddenstoelen (lokale kweek), Moestuincoaching & educatie en Levend bouwen met wilgen. Een doen-denker voor wie ondernemerschap, vrijwilligerswerk en privé niet van elkaar te onderscheiden zijn.

1 artikel

Huib Sneep

Huib Sneep (Ridderkerk, 1959) is bomenexpert, systeemdenker en innovator op groen en sociaal gebied. In 2010 verkocht hij zijn succesvolle bedrijf Bomenservice International om tijd en mogelijkheden te hebben voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten, zoals ontwikkeling en realisatie van een systeem voor gevelbegroening (verticale tuin), aanleg van zonnepanelen en de realisatie van forest gardens. Wordt nog regelmatig ingeschakeld voor advies op gebied van bomen en ruimtelijke planning, o.a. in gecompliceerde rechtszaken over bomen en beplanting.

1 artikel

Jeroen Hooijmeijer

Jeroen Hooijmeijer (Rotterdam, 1978) heeft meer dan 10 jaar ervaring als hovenier en groenbeheerder, en werkt op dit moment op educatieve tuin Vreelust te Rotterdam. Met zijn een eigen bedrijf in oprichting, De Snoepjestuin, richt hij zich op het aanleggen en beheren van tuinen of groene plekken met eetbare beplanting. Overdracht van kennis en ervaring is een belangrijk aspect in zijn werk. Hij heeft een bijzondere interesse in voedselbossen en wil graag aantonen dat voedsel productie en behoud van biodiversiteit goed samengaan.

1 artikel