Aanleg Voedselbos Vlaardingen van start

Afgelopen vrijdag is begonnen met de aanleg van Voedselbos Vlaardingen. De financiering van de aanleg is binnen met bijdragen van het Fonds Schiedam-Vlaardingen, Omgevingsfonds Midden-Delfland en de Uitvoeringsregeling Groen van de Provincie Zuid-Holland. We zijn blij met de erkenning uit het maatschappelijk veld en van de regionale overheid. De beheersovereenkomst met de Groenservice Zuid-Holland is vrijwel rond, en er is groen licht gegeven om te beginnen met de aanleg.

De eerste fase is het grondverzet. Door plaatselijk grond af te graven en dit in terpen op te brengen ontstaan drogere en nattere gedeelten in het gebied. Deze verschillen stellen ons in staat ook grote bomen die graag wat droger staan mee te nemen in het ontwerp en ze dragen bij aan de biodiversiteit. Eind van de week is het grondwerk klaar. Dan kan de bodem zetten tot we gaan aanplanten.

In de planning staan een boomplantdag in maart en aanplantdagen in april.

Meer info over Voedselbos Vlaardingen en het verloop van de aanleg kun je volgen op de website van Stichting Voedselbos Vlaardingen: www.voedselbosvlaardingen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *