Over RFGN

Rotterdams Forest Garden Netwerk is een team van vier professionals op het gebied van voedselbossen. Boomexpert en landschapsontwerper Huib Sneep, visionair en analytisch denker Paul de Graaf, organisator, procesdeskundige en permacultuur-expert Max de Corte en doener Jeroen Hooijmeijer met een schat aan planten- en voedselgewassenkennis. Geboren uit de drang om zelf het initiatief te nemen vond Paul in mede-pioniers Jeroen, Max en Huib een team dat elkaar aanvult in kennis en ervaring. RFGN was een feit. Opererend op natuurlijke, organische wijze en op basis van respect vinden de vier elkaar in een gezamenlijke ambitie.

Werkterrein: Duurzaam groen in en om de stad
De ambitie van RFGN is om ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van stedelijk groen te vernieuwen. Door een productief, multifunctioneel landschap in en om de stad te realiseren: een Voedselbos. Met Rotterdam als uitvalsbasis, maar een werkgebied dat de landsgrenzen overschrijdt.
De vier initiatiefnemers van RFGN zien veel ontwikkelingen op het gebied van voedselbosbouw. Maar de kennis en ervaring die er is wordt niet altijd doelmatig ingezet, merken zij. Bovendien is er behoefte aan concrete voorbeeldprojecten in verschillende lokale omstandigheden (bodem, water, klimaat) in het land. RFGN werkt daarom juist doelgericht, vanuit kennis en ervaring. Met als resultaat: op maat gemaakte voedselbossen die passen bij lokale behoeften.
Een stadspark inclusief speelweide, water en voedselgewassen, helemaal volgens de voedselbos-principes aanleggen, is een van de gedroomde opdrachten. Maar ook een landbouwgebied inrichten met meer diverse opbrengst en productie. Of een wijk aanleggen vol openbaar groen volgens voedselbosprincipes. Dat zijn opdrachten die op de wensenlijst van RFGN staan. Voltooide projecten zijn onder meer een randstedelijk eetbaar park, een voedselbos in een openbaar park, een shiitake kwekerij en een voedseltuin die een ouderenverblijf en een school verbindt.

> Lees hier meer over de vier oprichters van RFGN
> Lees hier meer over de diensten van RFGN
> Of lees: Wat is een Voedselbos?