Voedselbos de Overtuin geopend

Zaterdag 1 september opende in Trompenburg Tuinen & Arboretum Rotterdam een nieuw voedselbos. Pauline Schouwenburg van Rotterdamse Nieuwe onthulde als openingshandeling de nieuwe entree van de ‘Overtuin’; een deel van Trompenburg aan de andere kant van de Groene Wetering in Kralingen.

De  Overtuin is een samenwerking tussen Max de Corte (Moestuinman), Wouter van Eck (St. Voedselbosbouw NL), Paul de Graaf (Rotterdams Forest Garden Netwerk) en Trompenburg Tuinen en Arboretum. De Overtuin is opgezet om de principes van het voedselbos voor een breed publiek aanschouwelijk te maken en verschillende vormen van voedselbosbouw te ontwikkelen en te laten zien.

De opening markeert de start van een ontwikkeling. De inleidende Voedselboscatalogus en de Voedselbosgaard zijn aangelegd, van andere delen zoals het Schaduwrijke Woud en de Zonrijke Oeverzoom is de eerste aanplant zichtbaar. De komende jaren zal de Overtuin stap voor stap vervoedselbost worden.

Crowdfunding

De aanleg van het voedselbos kost veel tijd en geld. Daarna kan het bos zich vrijwel zelfstandig ontwikkelen, met minimale ondersteuning van de tuinmannen en -vrouwen van Trompenburg, en biedt het ruimte aan activiteiten op het gebied van (natuur)educatie, voeding en duurzaamheid door Moestuinman en het Rotterdams Forest Garden Netwerk.

Voor het voedselbos is Trompenburg een Crowdfundingsactie gestart. Op www.voorjebuurt.nl kunnen bezoekers en andere geïnteresseerden doneren om mee te helpen met de aanleg van het Voeselbos.

Vanaf zondag 2 september zijn bezoekers weer van harte welkom. Entree via Trompenburg aan de Honingerdijk 86.

Zie voor meer foto’s van de opening hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *